Georgië

Rechtenstudies afmaken

In België wilde Nana haar studies afmaken die ze onderbroken had. Maar het was pas na haar terugkeer naar Georgië met haar pasgeboren zoontje dat dit lukte.

Teruggekeerd met haar kind

Nana kwam in 2014 naar België met haar echtgenoot in de hoop hier een betere toekomst uit te bouwen. Ze beviel hier en wilde vervolgens haar rechtenstudies hernemen. Maar de werkelijkheid in België kwam niet overeen met haar verwachtingen. Nadat ze informatie had gevraagd bij onze terugkeerpartner in Antwerpen, is ze uiteindelijk met haar zoon vertrokken naar Georgië, met de goedkeuring van haar man die in België bleef.

Eerste stappen naar zelfstandigheid

De re-integratiesteun die ze ontving in het kader van haar terugkeer gebruikte ze om het laatste jaar van haar rechtenstudies te financieren in Tbilisi. Een ander deel werd gebruikt voor de eerste maanden huur van haar woning.

Het IOM-kantoor in Tbilisi gaf Nana ook tips bij haar zoektocht naar werk. Ze maakte immers meer kans op een job na haar studies als ze een stage zou volgen of als vrijwilliger zou werken. Daarom gaf ze les op de politieschool over hulpverlening en communicatie voor blinde en slechtziende personen. Aangezien haar mama blind is, kent Nana deze problematiek goed.

Bron: OIM